DIERENWELZIJN.

Bij Goosecraft doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat al onze producten worden gemaakt met respect voor mens, milieu en dier. Daarom verwachten we van al onze business partners dat ze ons dierenwelzijnsbeleid volgen en de vijf vrijheden voor dieren respecteren en nastreven. Al het leer dat in onze kleding wordt gebruikt, is een bijproduct van de vleesindustrie. We gebruiken geen leer van exotische, bedreigde of bedreigde dieren. Daarnaast mogen geen dieren worden geschaad bij de productie van onze producten. Er worden geen dieren speciaal geslacht voor hun huiden.

VIJF VRIJHEDEN VOOR DIEREN.

Goosecraft zet zich in voor de vijf vrijheden voor dieren die zijn vastgesteld door de Farm Animal Welfare Council en de Farm Animal Welfare Committee;

  1. Vrijheid van honger of dorst door gemakkelijke toegang tot vers water en een dieet om volledige gezondheid en kracht te behouden.
  2. Vrijheid van ongemak door een geschikte omgeving te bieden, inclusief beschutting en een comfortabele rustruimte.
  3. Vrijwaring van pijn, letsel of ziekte door preventie of snelle diagnose en behandeling.
  4. Vrijheid om (meest) normaal gedrag te vertonen door te zorgen voor voldoende ruimte, goede faciliteiten en gezelschap van soortgenoten.
  5. Vrij zijn van angst en leed door te zorgen voor omstandigheden en behandeling die geestelijk lijden voorkomen.

DIERLIJKE MATERIALEN.

Bont

In onze producten gebruiken we geen echt bont. We hebben prachtig nepbont ontwikkeld ter vervanging van echt bont.

Dons en veren

Op dit moment gebruiken we geen dons of veren in onze producten. Wanneer we deze materialen voor onze producten gaan gebruiken, verwachten en dringen we er bij onze leverancier op aan om verantwoord en dierproefvrij dons en veren te gebruiken met RDS-certificering (Responsible Down Standard). Vanaf 2022 zal RDS-gecertificeerd dons en veren de standaard zijn mocht dit in onze producten gebruikt worden.

Wol

Voor wol hebben we nog geen eisen aangezien we maar een heel klein percentage gebruiken in onze collecties. We dringen er bij onze leveranciers echter op aan om muilezelvrije wol te gebruiken die RWS (Responsible Wool Standard) gecertificeerd is. Vanaf 2022 zal RWS-gecertificeerd wol de standaard zijn mocht er wol in onze producten gebruikt worden.