duurzaamheid

EEN MERK MET EEN MISSIE.

Wat wij belangrijk vinden? Onze langetermijnvisie is om bij te dragen aan structurele verbeteringen in de textiel- en leerketen. We streven naar voortdurende due diligence en nemen maatregelen om te zorgen voor duurzamere productieprocessen en producten in de toekomst.  Bij Goosecraft werken we eraan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd een positieve invloed te hebben op de sociale omstandigheden in het leven van werknemers. Benieuwd hoe we dit proberen te bereiken?

ONZE DOELSTELLINGEN.

HET NEDERLANDSE CONVENANT DUURZAME KLEDING EN TEXTIEL.

Goosecraft is in oktober 2017 toegetreden tot het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel. In een poging om transparantie en traceerbaarheid te creëren, werkt Goosecraft samen met haar leveranciers om de ontwikkelingen in de branche en opkomende trends op het gebied van duurzaamheid bij te houden, met de visie dat dit zal resulteren in een betere samenwerking en een veilig en soepel productieproces. Goosecraft is al vier jaar deelnemer van het convenant en is tot nu toe ieder jaar succesvol beoordeeld op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

Het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel (CKT) is een brede coalitie van bedrijven en andere organisaties die een overeenkomst hebben getekend over internationaal verantwoord ondernemen (IMVO) in de kleding- en textielsector. Het doel is om arbeidsomstandigheden te verbeteren, vervuiling te voorkomen en dierenwelzijn in productielanden te bevorderen. Volgens de richtlijnen van de Verenigde Naties omtrent bedrijven en mensenrechten, de richtlijnen van de OESO voor multinationale ondernemingen en de fundamentele arbeidsnormen van de ILO, streeft Goosecraft naar constante due diligence door proactief te zoeken naar risico’s in haar supply chain.

Klik hier om meer te lezen over het convenant.