Gratis verzending NL, BE & DE
Klantwaardering 9.5

FOR FOREVER

We care about our planet, but we are not perfect.

En daar willen we transparant over zijn. We willen het graag beter doen, en zijn vastbesloten om stap voor stap meer verantwoorde keuzes te maken om onze impact op maatschappij en milieu te verkleinen.


BRAND ON A MISSION 

Wij gaan voor positieve, lange termijn impact in onze keten. Als laatste schakel in de keten kunnen en moeten we onze verantwoordelijkheid nemen om samen met onze leveranciers veranderingen te realiseren. Betere en veilige arbeidsomstandigheden, zoals een eerlijk loon en toegang tot vakbonden, milieubescherming, circulariteit en recycling. Maar ook hoe we als merk onze inkooppraktijken ten opzichte van onze leveranciers kunnen verbeteren. We hebben onszelf een aantal doelstellingen gezet om onze missie te bereiken.

PEOPLE

Betere werkomstandigheden voor de werknemers in onze textiel- en leerketens.  

PLANET

Verkleinen van de impact van ons bedrijf op het milieu en werken naar 100% circulaire bedrijsvoering. 

PARTNERSHIP

Betrouwbare en lange termijn samenwerkingen met onze leveranciers voor continue verbetering. 

ONZE DOELSTELLINGEN


 • Al het leer in onze collecties is afkomstig van Leather Working Group gecertificeerde leerlooierijen
  De Leather Working Group is een non-profit organisatie gefocust op het verbeteren van de milieu impact van en veilige arbeidsomstandigheden in de leerlooierijen. We werken met onze leveranciers en leerlooierijen naar 100% LWG. 

 • Onze kledingcollecties worden gemaakt met meer verantwoorde materialen
  Voor GOOSECRAFT is een product duurzamer als het uit meer dan 50% verantwoorde materialen bestaat. Onder meer verantwoorde materialen verstaan we bijvoorbeeld gerecycled en/of biologisch. We volgen hierbij de Modint Fiber Index en de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal. 
 • Streven en aandringen op meer transparantie en traceerbaarheid in onze keten
  Ketentransparantie is niet gemakkelijk in de kledingsector. We kennen onze directe (tier 1) leveranciers waar onze collecties worden gemaakt goed, maar hoe verder terug in de keten, hoe lastiger traceerbaarheid is. Toch streven wij ernaar om al onze tiers (t/m tier 4, raw material) te traceren. Zo kunnen we onze impact alleen maar vergroten. 
 • Onze leveranciers in risicolanden doen mee met ons sociale audit programma voor continue verbetering van de arbeidsomstandigheden van de werknemers in de fabriek
  Wij vragen van onze leveranciers in risicolanden (gedefinieerd volgens amfori) om zich te auditen volgens de internationale standaarden BSCI, SEDEX of SA8000. Daarnaast gaan wij ook zelf langs bij de fabrieken om naleving van onze gedragscode te waarborgen. 
 • Een leefbaar loon voor medewerkers in de fabrieken
  In veel landen bestaat een gap tussen het wettelijk minimum loon en het loon wat nodig is om de werknemer en zijn/haar gezin een goed levensstandaard te bieden. GOOSECRAFT zet zich in om dit leefbaar loon te realiseren, beginnend bij onze leveranciers in Pakistan. 
 • Het jaarlijks vragen om feedback van onze leveranciers om onze relatie te versterken en productieprocessen efficiënter te maken
  Wij geloven dat een goede relatie commitment nodig heeft van twee kanten. Daarom vragen wij ieder jaar van onze leveranciers feedback via een survey. Deze survey bestaat uit concrete vragen over hoe leveranciers het afgelopen jaar hebben ervaren en feedback over onze inkooppraktijken.

GOOSECRAFT x RETURNISTA x SYMPANY

We zijn een initiatief begonnen met de specifieke missie om kleding een tweede leven te geven en de CO₂ uitstoot van fashion te verminderen. Samen met Returnista en Sympany zijn we een uniek pilotproject gestart: inzameling van kleding en schoenen in onze winkels én online. Meld je aan en je kleding wordt heel eenvoudig bij je thuis opgehaald. 

Dus heb je kleding of schoenen in je kast hangen die je eigenlijk nooit meer draagt? Lever ze in! Zo dragen we samen bij aan een circulaire textielketen.