Hoe maak je faux fur schoon?

Faux fur gemaakt is van duurzaam materiaal gemaakt, daardoor kan je lang plezier van je item hebben! Maar zoals bij alle artikelen die je vaker gebruikt, bestaat er altijd een kans dat er vlekken op een kledingitem ontstaan. Grote vlekken of vlekken van een onduidelijke oorzaak kan je beter laten reinigen door een goede reinigingsspecialist. Deze specialist kan dan heel specifiek advies geven voor de vlek, vraag altijd wat het risico van de reiniging is en wat de eventuele permanente beschadigingen zijn. Vraag het desnoods aan verschillende specialisten. Zodat jij zeker weet dat je het beste advies hebt ingewonnen.

Gelukkig kun je kleinere vlekken ook prima zelf verwijderen. Gebruik hiervoor niet hetzelfde schoonmaakproduct die je gebruikt voor andere kleren, dit zal het faux fur beschadigen. Wij geven je hier graag wat tips om je leren kledingstuk schoon te maken.

Let wel: het opvolgen van deze tips is volledig op eigen risico, wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten.

In het label van elk item zijn verschillende symbolen opgenomen die je informeren over de behandel opties voor dat item. Voor onze faux fur items geldt over het algemeen dat deze niet zelf gewassen kunnen worden, meestal staat in het label ‘professional cleaning only’. Het symbool: ℗ staat in sommige items. Het kledingstuk kan alleen chemisch gereinigd worden. De letter P is een indicatie voor de stomerij over het type oplosmiddel dat geschikt is voor het kledingstuk.

 

Onderstaande tips geven wij aan iedereen mee die bij ons een faux fur item heeft gekocht:

  • Indien de faux fur jas toch nat is geworden, drogen bij kamertemperatuur, niet in de zon en niet bij de kachel of verwarming.
  • Altijd op een kleerhanger hangen om de pasvorm te behouden.
  • Vlekken nooit met bijtende oplosmiddelen behandelen, zoals benzine, aceton enz.
  • Uw faux fur kledingstukken alleen laten reinigen bij een stomerij of specialist.