masonry-blok-horizontaal-heren-lammys

Hoe maak je shearling schoon?

Shearling is heel geschikt is voor koude winterdagen. Shearling leer bestaat aan de binnenzijde van zachte wol en aan de buitenzijde van leer of suede. Shearling leer wordt voornamelijk gebruikt voor de bekende “lammy coats”. Weinig jassen zijn warmer dan de lammy coat. Shearling leer is een materiaal dat ademt en isoleert op natuurlijke wijze. Goosecraft houdt vast aan het traditionele model en houdt tegelijkertijd de nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten. Zo is de lammy coat altijd trendy.

 

Shearling leer is kostbaar en duurzaam. Het is daarom belangrijk om een shearling of lammy goed te onderhouden. Lees onze tips en trucs voor langdurig plezier van jouw lammy coat. Als je kledingstuk grote vlekken heeft of gemaakt is van kwetsbaar shearling leer kun je het beter laten reinigen door een goede leer reinigingsspecialist om te voorkomen dat je het leer beschadigd. Gelukkig kun je kleinere vlekken ook prima zelf verwijderen. Gebruik hiervoor niet hetzelfde schoonmaakproduct die je gebruikt voor andere kleren, dit zal het leer beschadigen.

Let wel: het opvolgen van deze tips is volledig op eigen risico, wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten.

Vlekken op je shearling item? Zo maak je ze schoon:

  • Regendruppels/lichte vlekjes

    Na een regenbui kunt u de jas het beste op een kleerhanger laten drogen in een geventileerde ruimte. Als er nog kleine afdrukken van de regendruppels zichtbaar zijn, dan kunt u het beste met de manchet over de jas wrijven. Vervolgens is het verstandig om de jas of het andere product in te spuiten met impregneerspray.

  • Vetvlekken

    Vetvlekken zijn de lastigste soort vlekken. Dit kan het beste worden verholpen met krijt. Krijt neemt vet op. Aan te raden is om wel krijt te nemen in de kleur van de jas. Vervolgens moet het krijt op vlek worden gestrooid en daarna weer eraf geborsteld worden. Dit proces moet herhaalt worden tot de vlek weg is. Daarna kunt u de jas inspuiten met impregneerspray.

  • Andere typen vlekken

    Als de jas een suède afwerking heeft, kan je het verwijderen met plakband. Doe een stukje plakband op de vlek en trek dit eraf. Zo wordt het vuil ook meegenomen. Vooral niet wrijven, dan wordt de vlek in de jas gewreven. Vervolgens is het verstandig om de jas of het andere product in te spuiten met impregneerspray.

Hoe schoon te maken

Shearling leer is kostbaar. Het is daarom belangrijk om een shearling of lammy coat goed te onderhouden. Behandel een lammy coat altijd voor het dragen met een impregneerspray. Dit kan dezelfde spray zijn waarmee u leren jassen of suede schoenen mee behandeld. De impregneerspray van Goosecraft is geschikt voor shearling leer.

Tips voor het onderhouden van shearling: