Gratis verzending NL, BE & DE
Klantwaardering 9.5

LEERDIVERSITEIT BIJ GOOSECRAFT

Elke leersoort heeft zijn charme en authenticiteit. Daarom gebruiken wij bij Goosecraft veel verschillende leersoorten. Onze designers zijn experts op het gebied van leer en kiezen zorgvuldig per item welke leersoort wordt gebruikt. Wil jij zelf meer te weten komen over een bepaalde leersoort? Ga dan naar het overzicht hieronder.

Koeienleer

Kwaliteit: cow plonge
Koeienleer is een dikkere kwaliteit en heeft een natuurlijke zichtbare korrelstructuur. Dit leer is zacht maar een beetje stug, omdat het dikker is dan schapenleer. Het leer voelt mooi zacht aan doordat het licht gewassen is. Dit leer heeft een strakke en rijke uitstraling. Omdat het iets dikker is, kan de jas een beetje strak voelen wanneer het voor het eerst gedragen wordt. Na het dragen van de jas vormt het naar uw lichaam en zal het een perfecte pasvorm krijgen.

Kwaliteit: cow rub off
Dit leer is gewassen en afgewerkt met een rub-off techniek. Bij een rubb-off techniek zijn er twee kleuren zichtbaar, de basiskleur en de bovenste kleur die donkerder is dan de basiskleur. Dit zorgt voor een tweetoon en antiek look, vooral op randen en naden. De charme van deze kwaliteit zijn de oneffenheden en de tweetoon in kleur die bijdraagt aan het uiterlijk van de jas.


Varkensleer

Kwaliteit: pig split
Het varkensleer is dik, daarom wordt de varkenshuid gesplitst. Door deze behandeling ziet het eruit en voelt het aan als suède. Dit varkens suède is sterk en soepel.

Kwaliteit: cloudy pig split
Het varkensleer is dik, daarom is de varkenshuid gesplitst. Door deze behandeling ziet het eruit en voelt het aan als suède. Dit varkens suède is sterk en soepel.

Geitenleer

Kwaliteit: goat cozzo
Dit leer is sterk gewassen en wordt daarna licht behandeld met een wax. Goat cozzo heeft een ruwe textuur met een lichte glans eroverheen. De charme van deze kwaliteit is de onregelmatige structuur. Deze jas kan een beetje strak aanvoelen wanneer u het voor het eerst draagt. Dit komt door de was behandeling van het leer waardoor de jas een beetje krimpt. Na het dragen van de jas vormt het naar uw lichaam en zal het een perfecte pasvorm krijgen.

Kwaliteit: goat dip dye
Deze kwaliteit heeft een naakte topafwerking en wordt stevig gewassen en gepolijst met een wax. Het is een goat crust kwaliteit en heeft een natuurlijke uitstraling.

Kwaliteit: goat netto
Dit leer wordt sterk gewassen met stenen en daarna behandeld met een wax. Deze wax zorgt voor een lichte glans. De charme van deze kwaliteit zijn de oneffenheden en de twee-toon in kleur die bijdraagt aan het uiterlijk van de jas. Deze jas kan een beetje strak aanvoelen, wanneer u het voor het eerst draagt. Dit komt door de was behandeling van het leer waardoor de jas een beetje krimpt. Na het dragen van de jas vormt het naar uw lichaam en zal het een perfecte pasvorm krijgen.

Kwaliteit: goat striker
Deze kwaliteit is gewassen en behandeld met een natuurlijke wax. Dit leer heeft een korrelige optiek met een natuurlijke glans en voelt zacht aan.

Kwaliteit: goat suede
Geiten suède is zeer zacht en soepel. Het voelt fluweelachtig en extreem licht aan tijdens het dragen. Het suède wordt gewassen om het nog zachter te maken.

Kwaliteit: goat suede stone
Geiten suède is zeer zacht, fluweelachtig en extreem licht. Deze geiten suède wordt gewassen met stenen, waardoor het een meer twee-toon in kleur en gewassen effect op randen en naden krijgt. Het heeft een meer ruwe en gewassen look.

Lamsleer

Kwaliteit: lamb crusty matteo
Deze lamsleren kwaliteit wordt licht gewassen en behandeld met wax. Na dit proces wordt de jas op een koele temperatuur gemalen. Het malen op koele temperatuur maakt het leer soepel en zacht.

Kwaliteit: lamb nubuck
Dit leer is gedeeltelijk gekleurd en verwerkt voor een uniek graanpatroon. Het leer wordt dan behandeld met een nubuck behandeling waardoor het een fluweelachtige textuur krijgt. Na dit proces wordt een wax aangebracht, zodat de naden en randen een extra glans krijgen. Dit leer is sterk en soepel. Het leer ziet er robuust en suède fluweelachtig uit.

Kwaliteit: lamb plonge /lamb plonge grainy
Dit leer is dun en zacht. Het leer is heel licht gewassen, wat zorgt voor een zachte en boterachtige uitstraling. Het voelt zacht aan en heeft een strakke en rijke uitstraling.

Kwaliteit: lamb veg soft
Deze kwaliteit is gewassen en behandeld met een wax. Dit geeft het leer een rijke en matte uitstraling. Het is zacht en soepel en voelt natuurlijk aan.

Kwaliteit: turkish lamb
Dit leer is erg zacht en soepel. Het oppervlak van het leer is licht gecoat en krijgt een strakke, rijke uitstraling. Het is licht gewassen en behandeld met een wax, hierdoor voelt het leer heel zacht aan.

Shearling

Kwaliteit: retro shearling
Deze shearling is gewassen, en krijgt daardoor een gebarsten uitstraling aan de buitenkant. De binnenkant is een zachte en zijdeachtige wol. Shearling isoleert op een natuurlijke manier en ademt. Het is de perfecte kwaliteit voor koude winterdagen. Het leer heeft een antieke en versleten uitstraling. Dit komt door de tweetoon in kleur die ontstaat door de wassing. De charme van deze kwaliteit is de onvolkomenheden van de gebarsten look en draagt bij aan het uiterlijk van de jas.

Schapenleer

Kwaliteit: sheep analine
Dit leer is zacht en soepel. Door de strakke en rijke uitstraling is dit een perfecte kwaliteit voor handschoenen.

Kwaliteit: sheep analine vintage
Dit leer is zacht en soepel. Door de strakke en rijke uitstraling is dit een perfecte kwaliteit voor handschoenen. Deze kwaliteit wordt behandeld met een contrasterende wax waardoor het een antieke uitstraling krijgt op de randen en naden.

Kwaliteit: sheep atlantic with woolblend
Dit leer is gewassen en behandeld met een natuurlijke wax. Dit geeft het leer een antieke en matte uitstraling. Het leer is zacht en soepel en voelt natuurlijk aan.

Kwaliteit: sheep bristol
Deze kwaliteit wordt gewassen en behandeld met een matte wax. Dit geeft het leer een strakke en matte uitstraling. Het is zacht en soepel en voelt natuurlijk aan.

Kwaliteit: sheep bugatti
Dit schapenleer is erg zacht en soepel. Het leer is heel licht gewassen en behandeld met een wax, waardoor het leer zacht aanvoelt. Deze leer kwaliteit heeft een strakke en rijke uitstraling.

Kwaliteit: sheep california
Dit leer is gewassen en daarna sterk behandeld met een wax. Dit zorgt voor een donkerder effect op de naden en randen. De charme van deze kwaliteit zijn de oneffenheden en tweetoon in kleur op de naden en randen. Het geeft de jas een antieke uitstraling en draagt bij tot het uiterlijk van de jas.

Kwaliteit: sheep cotton
Deze kwaliteit is zeer zacht, fluweelachtig en extreem licht. Het leer is niet gewassen of behandeld met wax. Het voelt droog, dun en fluweelachtig aan. Deze kwaliteit heeft een nubuck en geschuurde uitstraling.

Kwaliteit: sheep cracker
Deze kwaliteit is droog gewassen. Het leer heeft een metalen glans en krijgt een gebarsten look na de was behandeling. De charme van deze kwaliteit is de onregelmatigheid van de gebarsten metalen glans.

Kwaliteit: sheep crystal wax
Dit leer is gewassen en behandeld met een matte wax. Het geeft het leer een strakke en matte uitstraling en voelt zacht, soepel en natuurlijk aan. Zodra de jas gemaakt is wordt er op de naden en randen wordt een glanzend wax aangebracht hierdoor worden de naden en randen extra benadrukt met een mooie glans.

Kwaliteit: sheep dd dull
Dit leer is gewassen en behandeld met een matte wax. Dit geeft het leer een strakke en matte uitstraling. Het leer is zacht en soepel en voelt natuurlijk aan.

Kwaliteit: sheep dd stone wax
Dit leer is gewassen met stenen en behandeld met een matte wax. Het creëert een gebruikte en matte uitstraling. De charme van deze kwaliteit zijn de oneffenheden en tweetoon in kleur die ontstaan door dit proces. Deze jas kan een beetje strak voelen wanneer het voor het eerst gedragen wordt. Dit komt door de was behandeling waardoor de jas een beetje krimpt. Na het dragen van de jas vormt het naar uw lichaam en zal het perfect aansluiten.

Kwaliteit: sheep distrace
Deze kwaliteit is gewassen en behandeld met een wax. Deze kwaliteit is een dikkere en wat stuggere kwaliteit. Het waxproces geeft het leer een bijna nubuckachtige uitstraling. Het heeft een matte look en voelt droog en vettig aan. Door dit proces zijn er enkele onvolkomenheden en tweetoon in kleur zichtbaar, dit draagt bij aan de uitstraling van de jas.

Kwaliteit: sheep drum dyed
Nadat de jas is gemaakt, wordt deze met stenen gewassen. Dit geeft de jas een gebruikte en geschuurde look, vooral op de naden en randen. Niet alle naden en randen zijn recht na het wassen en dat is juist de charme van deze kwaliteit. De onvolkomenheden geeft de jas een stoere uitstraling. Deze jas kan een beetje strak voelen wanneer u het voor het eerst draagt. Het is te wijten aan de wasbehandeling waardoor de jas een beetje krimpt. Na het dragen van de jas vormt het naar uw lichaam en zal het perfect passen.

Kwaliteit: sheep ecco
Dit leer wordt gewassen en licht bespoten met een coating. Deze coating geeft een wit wolken effect. De charme van deze kwaliteit zijn de oneffenheden en de wolkenachtige tweetoon in kleur die ontstaan door deze behandeling.

Kwaliteit: sheep vegitano
Dit leer wordt gewassen en behandeld met een matte wax. Dit geeft de jas een strakke en matte uitstraling. Deze kwaliteit is zacht en soepel en voelt natuurlijk aan.

Kwaliteit: sheep velvet
Dit leer is gewassen en behandeld met een matte wax. Dit geeft het leer een matte en fluwelen uitstraling.

Kwaliteit: sheep waxy
Deze kwaliteit is gewassen. Het geeft het leer een strakke en matte uitstraling. Het leer is mooi zacht en soepel en voelt natuurlijk aan.

Stretch leer

Kwaliteit: stretch nappa
Dit leer is op een stretch basis geplakt om het elastisch te maken, wat perfect is voor leggings en broeken. Het leer is behandeld met een wax en voelt zacht en soepel aan.