banner11zw

DE OORSPRONG VAN ONS LEER.

 Altijd al willen weten waar jouw leren jas vandaan komt? Onze producten worden over de hele wereld ontwikkeld. Door de verscheidenheid aan leersoorten in onze collecties werken wij samen met fabrikanten in Pakistan, India en China, maar ook met leerspecialisten in Turkije en Portugal. Kijk ook eens in je wash en care label, daarin staat precies in welk land jouw item gemaakt is!

DIERENWELZIJN, TRACEERBAARHEID & TRANSPARANTIE.

Al het leer dat in onze kleding wordt gebruikt, is een bijproduct van de wereldwijde vleesindustrie. De huiden die we gebruiken kunnen dus gezien worden als “restafval” van de vleesindustrie. Er worden geen dieren geslacht puur voor hun huid. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat onze klanten dit weten. Er zijn veel misvattingen ontstaan over de herkomst van leer.

Goosecraft gebruikt geen leer van exotische of bedreigde dieren, noch gebruiken we echt bont. Omdat het leer dat wordt gebruikt voor de leerindustrie afkomstig is uit de vleesindustrie, is traceerbaarheid helaas een groot risico in de leerketen. Dit erkennen wij en hier proberen wij dan ook zo transparant mogelijk over te zijn. Goosecraft probeert zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over de leren huiden, zoals uit welke leerlooierijen de huiden afkomstig zijn en het land van herkomst. De informatie tot aan deze laatst genoemde stap hebben wij. Maar, helaas is het moeilijk om de huiden helemaal terug te leiden naar het slachthuis, maar dit is iets waar we wel naar streven. We werken samen met onze leveranciers en externe stakeholders om zoveel mogelijk inzicht te krijgen in de traceerbaarheid van de huiden die in onze producten worden gebruikt.

We dringen er bij onze leveranciers op aan om ons dierenwelzijnsbeleid te volgen. Ook streven wij met Goosecraft naar een Leather Working Group certificering voor de looierijen. De Leather Working Group (LWG) erkent het belang van transparantie en traceerbaarheid binnen de keten. Traceerbaarheid en transparantie in de keten wordt door LWG op verschillende manieren meegenomen in de audit, zoals bijvoorbeeld door het beoordelen van de materiaal inkoop van schakels dieper in de keten. Voor meer informatie aangaande traceerbaarheid en transparantie in LWG, klik hier